Grčka: Najlepša mesta za beg od svakodnevnice

Uncategorized

Prva asocijacija kada se spomene Grčka je uvek letovanje i more. Ali Grčka ima mnogo više od toga da ponudi. U ovom članku želeli smo da vam približimo nekoliko skrivenih mesta koja su idealna za odmor i relaksaciju, a nisu previše turistički komercijalizovana. Pa ukoliko je to upravo ono za čime ste čeznuli za vaš sledeći odmor, nadamo se da će vam ovaj tekst na neki način pomoći.

Nacionalna i Zepion bašta. Ova oaza mira i hladovine, u srcu Atine, često ostaje neprimećena u senci popularnijih turističkih atrakcija ovog grada. U ovoj bašti možete uživati u prelepoj flori, kao i nekim starim mozaicima i iskopinama koje se ovde nađene. Bašta se prostire na 15.5 hektara i u njoj se možete opustiti na nekoj od brojnih klupica skrivenih u hladovini, u kafeu ili restoranu u bašti Zepiona. Ovo mesto je pravi raj za beg od gradske vreve i relaksaciju.

grčka zappeion basta

Skulptura Kupidona u Zappeion bašti

Planina Likavitos. Ukoliko ste ljubitelj magičnih izlazaka ili zalazaka sunca (zavisno od toga da li volite rano da ustajete) obavezno se prošetajte do planine Lakavitos sa kojeg se pruža prelep pogled kako na izlazak sunca iznad brda koja okružuju Atinu tako i na zalazak iznad ovog prelepog grada.

Milia. Ovo nekada napušteno selo na Kritu je savršeno za ljude koji žele da pobegnu od turista i atrakcija koje prate svako turističko mesto. U ovom selu možete boraviti u restauriranim kamenim kućicama i provesti dane u šetnji, jednostavnoj domaćoj kuhinji i uživanju u prirodi i tišini.

Ostrvo Folegandros. Ukoliko ste nekada putovali brodom do Santorinija, onda nikako niste mogli da ne primetite litice Folegandrosa, koje se uzdižu u vidu belog zida 300 metara iznad mora. Lepote mesta Hora, njene plaže i staze za pešačenje, je nešto što svaki hedonista mora da iskusi. Ukoliko želite potpuno miran odmor na ovom ostrvu, onda vam preporučujemo da ga posetite van najveće sezone (jul i avgust).

grčka klisura vikos

Kameni most u klisuri Vikos

Klisura Vikos. U zapadnom delu Grčke, Zagori, se nalazi jedna od najimpozantnijih klisura Evrope. Dugačka 20 km i sa rasponom dubine od 450 do 1600 metara, idealno je mesto za one koji vole da planinare mestima izrazite prirodne lepote. U klisuri se nalazi 40ak malih sela povezanih uskim krivudavim putem gde možete iskusiti jednu drugu stranu Grčke, povučenu i skrivenu od turista.

One thought on “Grčka: Najlepša mesta za beg od svakodnevnice

Leave a Reply

Your email address will not be published.